Svet
19582 ogledov

Grozljiv strelski pohod na šoli, najmanj 13 mrtvih, tudi sedem otrok

Streljanje na ruski šoli v Iževsku
1/2
Epa
Na šoli v mestu Iževsk v osrednji Rusiji je danes prišlo do streljanja, v katerem je bilo ubitih najmanj 13 ljudi, okoli 20 pa je ranjenih, je sporočil ruski preiskovalni odbor. Storilec si je po napadu sodil sam. Motiv še ni znan.

Po navedbah ruskih preiskovalcev storilec, ki si je sodil sam, s seboj ni nosil osebne izkaznice, identifikacija tako še poteka. Kot je razvidno iz fotografij, ki so obkrožile svet, je storilec v krvavem pohodu nosil črno majico z nacističnimi simboli in maskirno naglavno pokrivalo. Napadalec je imel pri sebi dve pištoli. Kot še dodajajo, je storilec po strelskem pohodu naredil samomor.

Preiskovalci so sicer potrdili, da je v strelskem pohodu umrlo najmanj 13 ljudi, od tega sedem otrok in šest odraslih. Kot so še dodali, je med ranjenimi še 14 otrok in sedem odraslih. 

streljanje šola Iževsk Rusija | Avtor: Profimedia Profimedia

V mestu Iževsk sicer živi okoli 630.000 ljudi, gre za prestolnico Republike Udmurtije, ki se nahaja približno 1.000 kilometrov vzhodno od ruske prestolnice Moskve. Šolo številka 88 v Iževski obiskuje skoraj 1.000 učencev, na njej poučuje približno 80 učiteljev.

Na tragedijo se je odzval tudi ruski predsednik Vladimir Putin in jo obsodil kot "nečloveški teroristični napad". "Predsednik Putin globoko žaluje za smrtjo ljudi, otrok v šoli, kjer je prišlo do terorističnega napada osebe, ki očitno pripada neofašistični skupini," je novinarjem povedal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Dodal je, da si ruski predsednik želi, da bi ranjeni čim prej okrevali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 17
  • sandi76 20:04 26.september 2022.

    Absolutno sem proti vsakršnim takim in podobnim terorističnim napadom kjerkoli. Ob tem pa se kot črn humor bere novica, da je napad obsodil Putler. Človek, ki je kriv za napad na Ukrajino, bombardiranje bolnic, šol, stanovanj ..... in ki je ...prikaži več odgovoren in kriv za tisoče mrtvih , je obsodil napad ????

  • nostradamus 17:27 26.september 2022.

    kot da ni dovolj prelivanja krvi tokrat se nedolzni solarji ta svet gre dobesedno u ....

  • Kmodri 17:23 26.september 2022.

    Grozno, to se ne bi smelo dogajati. Verjetno gre za duševno bolnega človeka. Sožalje svojcem vsem ubitih otrok, ki niso nič krivi. Dejanje skrajno obsojam.