Svet
17 ogledov

V strelskem incidentu umrli trije ameriški vojaki

Krsta ameriškega vojaka Shutterstock
V strelskem napadu v bližini jordanskega vojaškega centra so umrli trije ameriški vojaki, so potrdili v ameriški vojski.

Pred tem so poročali o eni ali dveh smrtnih žrtvah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Trije ameriški vojaki so umrli v današnjem incidentu v Jordaniji. Prvotna poročila so razkrivala, da je umrl en vojak, dva pa sta bila ranjena. Oba poškodovana smo transportirali v bolnišnico v Amanu, kjer sta umrla. Vojaki so se v vozilih približevali vhodu v jordanski vojaški center, ko so nanje streljali. Z jordansko vlado zbiramo dodatne informacije o tem, kaj se je zgodilo," je pojasnil neimenovani ameriški vojaški uradnik.

Le nesporazum?

Ameriška vojska je pojasnila še, da zaenkrat še ne ve, ali je prišlo do namernega streljanja ali je šlo za nesporazum, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Do strelskega incidenta je prišlo pred vhodom v vojaško bazo Al Džafr, ko se avtomobil z ameriškimi vojaki ni ustavil, so sporočili v jordanski vojski in dodali, da je bil v streljanju ranjen tudi jordanski pripadnik vojske.

Pred skoraj enim letom je v Jordaniji prišlo do strelskega incidenta, ko je jordanski policist ubil dva Američana in Jordanca ter Južnoafričana, nato pa so ga ubili. Washington je takrat dejal, da je šlo za dva uslužbenca zasebnega podjetja DynCorp, ki ga je najel State Department za urjenje palestinskih enot. Tiskovna predstavnica DynCorpa Mary Lawrence je že potrdila, da tokrat ni bil ranjen noben njihov uslužbenec.

Komentarjev 1
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 13:31 05.november 2016.

    S to novico ste mi pa polepšali dan!