Svet
2095 ogledov

V strelskem obračunu ubit migrant, sedem ranjenih

Srbija policija stadion Epa
V Srbiji je v bližini madžarske meje prišlo do strelskega obračuna med skupinama migrantov.

V incidentu, ki se je zgodil v gozdu na obrobju Subotice, približno 160 kilometrov severno od Beograda,  je bil ubit en migrant. Najmanj sedem drugih je bilo ranjenih. 16-letno dekle je utrpelo življenjsko nevarne poškodbe. Vse ranjence so prepeljali v bolnišnico v Subotici, poroča RTS.

Policija, ki dogodka ni takoj komentirala, je preprečila dostop do gozda, kjer se je zgodil incident, le približno kilometer od madžarske meje. Na prizorišče je prišel tudi notranji minister Aleksandar Vulin.

Poškodovani migranti so stari med 20 in 30 let in nimajo dokumentov, je povedal župan Subotice Stevan Bakić. Kaj je sprožilo incident, zaenkrat uradno ni znano. Lokalni mediji so poročali tudi, da je do streljanja prišlo med afganistanskimi in pakistanskimi migranti, najverjetneje zaradi spora glede tega, kdo jih bo pretihotapil čez mejo iz Srbije na Madžarsko.

Srbija leži na balkanski migrantski poti, po kateri ljudje, ki bežijo pred vojno in revščino na Bližnjem vzhodu, v Aziji in Afriki, pogosto prihajajo v Zahodno Evropo. Čeprav ta pot ni več tako prometna, kot je bila med migrantsko krizo leta 2015, jo vsako leto še vedno prečka več deset tisoč nezakonitih migrantov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 22:07 02.julij 2022.

    no ja verjetno so hotel priti na norotv24,da se javijo novinarju,kje jih rabijo..saj veste pozivi na..., pa strelsko orožje in še kaj.. ja še so nasvetu ljudje ki radi pridejo pomagat

  • Ender3 20:46 02.julij 2022.

    Srbska posla vse je, skorumpirano štango jim drži novinar A.Vulin kot, notranji minister, popačena maskota A.Vučića in njegove SNS.

  • Bizgec 20:15 02.julij 2022.

    Ubogi miroljubni migranti religije miru. Le kako se je to lahko zgodilo. Itd.