Svet
11 ogledov

V strmog. letalu umrlo sedem ljudi

Žurnal24 main
Sile Nata v Afganistanu so sporočile, da je v letalski nesreči blizu Kabula strmoglavilo vojaško civilno transportno letalo C-130. V nesreči letala je umrlo vseh sedem ljudi na krovu.

Letalo je strmoglavilo med 25 do 30 kilometrov vzhodno od afganistanskega mednarodnega letališča Kabul nekaj minut pred osmo uro zvečer po lokalnem času (16.30 po našem času), so sporočili iz Isafa.

Po najnovejših podatkih je v nesreči umrlo sedem ljudi. Tiskovni predstavnik afganistankega ministrstva za civilno in transportno letalstvo Nangyalai Qalatwal je dejal, da so bile vse žrtve tuji državljani.

Informacij o njihovem državljanstvu ni sporočil. Letalo je v Kabul letelo iz vojaške letalske baze Bagram, ki leži severno od afganistanskega glavnega mesta.

Prva poročila so sicer govorila, da je strmoglavilo potniško letalo. Predstavnik afganistanske policije, ki ni želel biti imenovan, je dejal, da je strmoglavilo potniško letalo. Podatkov o velikosti letala, številu potnikov na njem ali o letalski družbi takrat ni posredoval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.