Svet
4 ogledov

V strmoglavljenju balona 11 mrtvih

Balon Nova Zelandija
1/4
Reuters
Na Novi Zelandiji strmoglavil balon. Umrlo 11 ljudi.

Na Novi Zelandiji se je danes zjutraj po tamkajšnjem času zrušil balon na vroč zrak, pri čemer je umrlo enajst ljudi, ki so bili v košari balona, piše BBC.

Balon je strmoglavil, potem ko je trčil v električni vod. Gre za najhujšo aviacijsko nesrečo na Novi Zelandiji v zadnjih več kot 30 letih.

Balon se je zrušil blizu manjšega kraja Carterton, severno od prestolnice Wellington. To območje je zelo priljubljeno med balonarji. V električni vod je balon trčil, ko se je pripravljal na pristanek, nakar je začel hitro padati, v košari pa je zagorelo. Poleg pilota je v nesreči umrlo še pet parov iz okolice Wellingtona.

Gre za najhujšo takšno nesrečo na Novi Zelandiji po letu 1979, ko je letalo družbe Air New Zealand trčilo v goro Erebus na Antarktiki, pri čemer je umrlo 257 ljudi.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 21:20 07.januar 2012.

    Na sliki vidim tipične daljnovode nerazvitih in ruralnih krajev. Taki betonski daljnovodi so visoki 10 m . In sedaj sprašujem , kako so na višini 150m trčili v daljnovod in padli s te višine saj doline ne prečijo nikakršnji naši ...prikaži več daljnovodi . Udarili so v te žice na 10 m , ker jih je sunek vetra iznenadil in odpeljal proti njim , umrli so pa od električnega udarca.