Svet
13 ogledov

V strmoglavljenju helikopterja umrli štirje vojaki

Italijanski gasilci so se hitro prebili do ponesrečencev in poskrbeli za ranjenc Žurnal24 main
Na severu Italije je strmoglavil helikopter ameriške vojske. Nesreča je zahtevala štiri življenja.

V nesreči ameriškega vojaškega helikopterja so umrli štirje ljudje, sedem je ranjenih. Helikopter vrste blackhawk je strmoglavil nekaj pred prvo uro popoldne blizu Trevisa, potem ko je vzletel iz vojaške baze v Avianu. Vzrok nesreče za zdaj še ni znan, prav tako pa predstavniki ameriške vojske niso želeli razkriti, na kakšni nalogi je bila posadka helikopterja.

Hitro posredovanje gasilcev
Nesrečo je videl motorist, ki je nemudoma obvestil gasilce. Iz Benetk je na pomoč priletel gasilski helikopter, ki je uspešno zatrl zametke požara, ki je grozil, da se bo razplamtel na prizorišču. Med razbitinami helikopterja so našli sedem ranjencev, štirim članom posadke pa ni bilo več pomoči. Ranjence so odpeljali na zdravljenje v bližnjo bolnišnico.

Vojaška baza v Avianu predstavlja nevarnost
Nesreča helikopterja je zopet obudila polemike o navzočnosti ameriških vojakov v Italiji, saj to ni bila prva letalska nesreča na tem območju. Plaz kritik se je usul na premierja Romana Prodija, ki ne nasprotuje ameriški vojaški bazi na italijanskem ozemlju. Severino Galante, član italijanske komunistične stranke, poudarja, da vojaška baza v Avianu predstavlja grožnjo za prebivalstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.