Svet
19 ogledov

V strmoglavljenju umrl mehiški minister

Francisco Blake Mora EPA
Južno od mehiške prestolnice Ciudad de Mexico je v strmoglavljenju helikopterja umrl mehiški notranji minister Francisco Blake Mora.

Poleg ministra je umrlo še sedem ljudi na helikopterju, med katerimi so ministrovi trije tesni sodelavci. "Na žalost smo našli mrtve notranjega ministra, njegove sodelavce in posadko helikopterja," je sporočil tiskovni predstavnik predsednikovega urada Alejandro Sota, ki je pojasnil, da so iskanje začeli, potem ko so izgubili stik s helikopterjem.

Predsednik Felipe Calderón je dejal, da so vzrok za nesrečo najverjetneje slabe vremenske razmere, kljub temu pa je napovedal temeljito preiskavo nesreče. Calderón je namreč v letalski nesreči izgubil že drugega notranjega ministra. Novembra 2008 sta v strmoglavljenju manjšega letala nad Ciudad de Mexicom umrla notranji minister Juan Camilo Mouriño in tožilec v boju proti mamilom José Luis Santiago Vasconcelos.

Minister Francisco Blake Mora je bil na poti v kraj Cuernavaca v zvezni državi Morelos, kjer naj bi potekalo srečanje tožilcev. Blake Mora je bil na mestu notranjega ministra za predsednikom države drugi najpomembnejši človek, pristojen za notranje in varnostne zadeve. Bil je tudi ključna osebnost v boju proti mamilarskim kartelom in s tem povezanim nasiljem v državi, ki ga od leta 2006 vodi predsednik države Calderón. To nasilje je od leta 2006 zahtevalo že 45 tisoč življenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.