Svet
21 ogledov

V Švici tajni forum

Hotel v luksuznem St. Moritzu so včeraj oblegali fotografi (zgoraj) in varovali Žurnal24 main
Bilderberg Club. V švicarskem St. Moritzu zaseda tajni klub vplivnežev, ki buri domišljijo teoretikov zarote.

Sestanek Bilderberg Cluba je, kot vse kaže, v teku. Bilderberg Club velja za najvplivnejši delno tajni forum, zato ga teoretiki zarote vidijo kot klub, ki uvaja nov svetovni red.

Ime so dobili po hotelu
Hotel De Bilderberg. Tako se je imenoval hotel na Nizozemskem, v katerem so se prvič sestali. Povabljenci so politiki, bankirji, šefi korporacij ter predstavniki vojske in medijev. Določene povezave naj bi imela celo predsednika ZDA Barack Obama in EU Herman Van Rompuy.

V nasprotju s srečanji v Davosu ali srečanji skupin, kakršni sta G-8 ali G-20, tako srečanja Bilderberg Cluba kot seznami udeležencev javnosti vnaprej niso znani. To in vplivnost udeležencev sprožata razne teorije zarote.

Srečanja so letna

Na letna srečanja Bilderberg Cluba je povabljenih do 130 vplivnih politikov in bančnikov iz Evrope in Severne Amerike. Srečanja se odvijajo po luksuznih hotelih na različnih lokacijah. Lani so se povabljenci srečali v Španiji, predlani v Grčiji, leto prej pa v ZDA, je mogoče razbrati na uradni spletni strani kluba.

Tudi Clinton in Blair
Seznami za prejšnja leta so impresivni: srečanj se je udeleževala množica evropskih monarhov, šefi centralnih bank, vodje podjetij in razni premierji. Na srečanju v Nemčiji naj bi se leta 1991 spoznala nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton in nekdanji britanski premier Tony Blair. Na lanskem srečanju so bili med sto drugimi vplivneži španski kralj Carlos, milijarder Bill Gates in takratni finski premier Matti Vanhanen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.