Svet
3 ogledov

V svojih enotah nočejo žensk

Komandosi Profimedias
Ameriški obrambni minister Ash Carter je prejšnji teden odprl vse bojne enote ameriških oboroženih sil za ženske, s čimer pa se vojaki, ki služijo v posebnih enotah ne strinjajo. Lanska anketa med njimi je pokazala, da temu celo odločno nasprotujejo.

Anketo je za Pentagon med 7600 pripadniki posebnih enot izvedla korporacija Rand.

Okrog 85 odstotkov udeležencev ankete odločno nasprotuje ženskam v njihovih enotah, 80 odstotkov jih meni, da niso dovolj fizično močne za uspešno izvajanje nalog, 64 odstotkov pa jih meni, da nimajo niti dovolj duševne trdnosti.

Vojaki so lahko v anonimni anketi izrekli svoja mnenja, ki so bila zelo odločna. Eden od njih je povedal, da ga zanima le to, da 60 kilogramov težka ženska ne bo mogla nesti na ramenih več kot 100 kilogramov težkega vojaka, ki bo ranjen, ne glede na to, koliko časa bo preživela v telovadnici.

Vojaki menijo, da bodo ženske v enote le vnašale razdor ter zmanjšale njihovo učinkovitost in standarde. Strah jih je ljubosumja doma, obtožb o spolnem nadlegovanju in želenih ali neželenih spolnih razmerij.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • rhombur 11:26 11.december 2015.

    Festival nevednosti.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:13 11.december 2015.

    " da ga zanima le to, da 60 kilogramov težka ženska ne bo mogla nesti na ramenih"To se da preverit. Sicer pa tud obstajajo ženske z malo kg ki dvignejo veliko..so pa za to seveda posebej trenirane."Strah jih ...prikaži več je ljubosumja doma, obtožb o spolnem nadlegovanju in želenih ali neželenih spolnih razmerij."Če imaš doma urejene odnose to ne bi smel biti problem. Glede spolnih razmerij pa ...sej si moški, si močnejši, če si ne želiš spolnih odnosov jih ne boš dopustil. Če te pa skrbi tvoja lastna umska šibkost poželenju potem pa že po privzetem nimaš kej delat v vojski. V vojski naj bi bili samo duševno najbolj stabilne osebe.