Svet
22217 ogledov

V napadu v Torontu je umrla Slovenka

Napad v Torontu Epa
V napadu s kombijem je umrla 33-letna Slovenka.

V napadu v Torontu, ko je voznik s kombijem 23. aprila zapeljal v množico ljudi na pločniku, je umrla tudi kanadska Slovenka, 33-letna Andrea Knafelc Bradden, je poročal radio Ognjišče. V incidentu je sicer umrlo deset ljudi, večinoma žensk, petnajst je bilo ranjenih.

Oče Knafelc Braddenove, ki je bila dejavna v slovenski župniji in slovenskem klubu Simon Gregorčič, se je v Kanado priselil s Primorske.

Napad je izvedel 25-letni Alek Minassian, ki je z najetim kombijem na ulici Yonge Street namerno zapeljal v množico pešcev. Napadalec pred tem ni imel opraviti s policijo, v preteklosti je obiskoval šolo za učence s posebnimi potrebami v Torontu, a naj ne bi bil nasilen. Policija je ugotovila, da so bile njegove tarče predvsem ženske.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • astibo8020 13:07 03.maj 2018.

    Vsaka pizdarija je že teroristični napad, ok tudi tako lahko to formuliramo, pa čeprav je bil to nek omejenec, ki je sovražil ženske. Očitno se ravno prav piše, da se lahko še bolj ustvarja ksenofobično ozračje, čeprav je takšnih umorov ...prikaži več verjetno kar nekaj po vsem svetu in to vsak dan.

  • mirror 13:03 03.maj 2018.

    Ta je bolj malo Slovenka. Glavno je, da se nekaj piše.

  • flyaway 12:23 03.maj 2018.

    336 letna? Pol pa že tazadn cajt...