Svet
53 ogledov

V terorističnem napadu v Quebecu šest mrtvih

Teroristični napad v Quebecu
1/3
EPA/ANDRE PICHETTE
V napadu na muslimanski center v Quebecu je po zadnjih podatkih umrlo šest ljudi. Osem naj bi bilo še ranjenih.

V streljanju, za katerega policija sumi, da gre za teroristični napad, naj bi umrlo šest ljudi, najmanj osem naj bi bilo ranjenih. Kot je znano iz dozdajšnjih poročil medijev, sta v času večernih molitev dva strelca streljala na skupino okoli štiridesetih zbranih pri večernih molitvah v quebeškem Islamskem kulturnem centru. 

"Potrjujem, da je šest ljudi mrtvih - stari so od 35 do 70 let," je povedala predstavnica quebeške provincialne policije Christine Coulombe in dodala, da je ranjenih še osem, 39 posameznikov pa je strelcema ušlo brez poškodb.

Kanadski policisti so doslej sporočili, da so aretirali dva osumljenca. Napad pa preiskuje enota za boj proti terorizmu.

Premier Justin Trudeau je v izjavi za javnost že obsodil teroristični napad na muslimane v centru čaščenja in zatočišča. "Medtem ko oblasti še vedno preiskujejo in potrjujejo dogodke, je srce parajoče gledati takšno neutemeljeno nasilje. Raznolikost je naša moč in verska strpnost je vrednota, ki jo Kanadčani cenimo," je še navedel Trudeau in nadaljeval, da so kanadski muslimani pomemben del družbe in takšna dejanja nimajo prostora v družbi.

To mošejo so nestrpneži lani onečastili s svinjsko glavo pred vrati in napisom "dober tek".

Komentarjev 1
  • Žurnalček 20:32 30.januar 2017.

    Kanadčani se hvalijo s sprejemom beguncev ! Resnica pa je popolnoma drugačna . Res so jih sprejeli in bodo jih še AMPAK veliki AMPAK samo ženske in otroke , in može , če jih še imajo . Samih moških , ...prikaži več, vojnih obveznikov in dezerterjev pa niti ENEGA !