Svet
20 ogledov

V težavah še eno letalo AirAsie

airasia Profimedias
Potapljači so v Javanskem morju našli še štiri trupla ponesrečenih z letala družbe AirAsia. Nove težave letala družbe AirAsia.

Letalo družbe AirAsia, ki bi moralo včeraj poleteti z mednarodnega letališča v Surabaji, je imelo težave z motorjem. Med pripravo na vzlet je bilo slišati glasen pok, ki je prestrašil potnike.

"Letalo je bilo pripravljeno in se je premikalo, ko smo slišali glasen pok. Motor je utihnil in letalo se je začelo premikati nazaj. Šokirani in prestrašeni smo bili," je za indonezijsko Metro TV dejal eden od potnikov. 

Potapljači so našli še štiri trupla

V morju pri otoku Borneo so zjutraj odkrili že peti večji del letala. Velik je meter krat deset metrov. Potapljačem iskanje ovira slabo vreme. Vidljivost na morskem dnu je nična. Visoki valovi in močni tokovi onemogočajo uporabo daljinsko vodenih kamer, s katerimi bi fotografirali najdene predmete. 

Kljub temu je potapljačem uspelo najti še štiri trupla, kar pomeni, da se je število najdenih žrtev zvišalo na 34. Skupno je bilo v času nesreče na krovu letaal 162 potnikov in članov posadke.

Zaledenitev kriva za nesrečo

Glede na poročilo indonezijske meteorološke agencije BMKG je imelo ključno vlogo pri tragediji vreme. Najverjetneje je prišlo do zaledenitve, ki je povzročila zastoj motorjev. Letalo je namreč zašlo v neurje in zrak se je naenkrat močno ohladil. BMKG ob tem opozarja, da je to verjetno le ena od možnih razlag tragedije, ki se je zgodila prejšnjo nedeljo.

Po uradnih informacijah je letalo nazadnje letelo na višini okoli 9800 metrov, pilot pa je zaradi slabega vremena prosil za dovoljenje za dvig na okoli 11.600 metrov. Kmalu zatem je letalo izginilo z radarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.