Svet
15 ogledov

V tovornjaku Paravinje res kri Antonije Bilić

Forenziki med preiskavo tovornjaka Dragana Paravinje. Željko Mrsić / Pixsell
Hrvaški portali pišejo, da je bila v tovornjaku Dragana Paravinje res kri Antonije Bilić. To naj bi Paravinja v svojem tovornjaku umoril.

Večernji list na spletni strani danes poroča, da so v tovornjaku Dragana Paravanje policisti našli dve kapljici krvi. Z analizo naj bi potrdili, da gre za kri Antonije Bilić.

Iskanje ob strugi Krke so zaključili danes ob 13 uri, našli pa niso ponovno ničesar. Po poročanju Večernjega lista so policisti preiskovali tudi okolico hiše in jezero, kjer je bival Paravinja.

Krka ni edina možnost

"Pričevanju Paravinje nismo slepo verjeli." Tako so po pisanju hrvaškega index.hr na policiji odgovorili na vprašanje, ali dopuščajo možnost, da je Paravinja Antonijo prodal za belo blago.

Preiskovalec, ki je Paravinjo v BiH tudi zaslišal, je povedal, da gre za človeka, čigar vedenje v trenutku iz apatije preide v jezo, takoj za tem pa znova preide v jok in obžalovanje glede tega, kar je storil.

Dvom v to, da je Paravinja truplo Antonije res odvrgel v Krko, pa nam je včeraj izrazil tudi vodja slovenskih reševalcev. "Žal trupla nismo našli, kar se mi osebno zdi zelo čudno in lahko morda pomeni le eno - da trupla tam sploh ni," nam je včeraj povedal poročnik fregate Miran Balažic.

Plakati po vsej Evropi

Ne preda pa se niti družina Bilićeve, ki bo po pisanju hrvaških 24sata.hr in Večernjega lista iskanje pogrešane mladoletnice razširila po vsej Evropi.

Na Facebooku je družina ljudi zaprosila, naj o izginotju Antonije obvestijo tudi prijatelje v tujini. Hkrati se dogovarjajo s sindikatom voznikov, da člani tega sindikata med prevozi po Evropi lepijo letake in plakate.

Sindikat naj bi le še čakal plakate, ki jih bodo vozniki lepili po bencinskih črpalkah, mejnih prehodih in prometnih mestih v EU ter tudi v Rusiji in Turčiji.

Izročen v desetih dneh

Paravinja bo po pisanju srbskega Blica verjetno v roku desetih dni izročen Hrvaški. Zaenkrat se sicer nahaja v priporu v Vzhodnem Sarajevu v BiH. Za jutri je napovedano sojenje zaradi poskusa posilstva, ki ga je Paravinja v BiH zagrešil leta 2002.

Izročitev Paravinje sicer zahteva tudi Srbija, vendar pa po pisanju Blica ne bodo vztrajali pri izročitvi, v kolikor bo odločeno, da bo izročen Hrvaški. Po evropskih konvencijah naj bi namreč zločince primarno izročali v države, kjer so storili hujše kaznivo dejanje.

Komentarjev 1
  • privat 18:39 05.julij 2011.

    srbska posla...