Svet
21 ogledov

V trčenju umrlo 35 ljudi

pakistan, nesreča
1/5
EPA
V trčenju dveh avtobusov in cisterne, ki je prevažala nafto, v pakistanski provinci Balučistan je danes umrlo 35 ljudi, 30 pa jih je bilo ranjenih.

Avtobus, ki je zgodaj zjutraj potoval proti Karačiju, je v okrožju Gadani v Balučistanu čelno trčil v cisterno in jo prevrnil. Nato je pripeljal drugi avtobus in se zaletel v prvega. Razlita nafta iz cisterne se je pri tem vnela in prvi avtobus so zajeli ognjeni zublji, je dejal predstavnik oblasti Akber Haripal. Dodal je, da je večina od 35 žrtev zgorela v avtobusu.

Kot je pojasnil drug predstavnik oblasti Amir Sultan, so potniki po trčenju ostali ujeti v avtobusu, saj ima ta avtomatična hidravlična vrata, okna pa so zaradi prezračevalnega sistema zapečatena.

Ranjenim so po nesreči nudili prvo pomoč, nato pa so jih prepeljali v Karači, saj na območju prizorišča nesreče ni bolnišnice, je še dodal Sultan.

Pakistan je po številu tragičnih prometnih nesreč v svetovnem vrhu. Nesreče največkrat zgodijo zaradi slabih cestišč, slabo vzdrževanih vozil in neprevidne vožnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.