Svet
1396 ogledov

V trgovinah zastrupljal otroško hrano

trgovina nakupovanje voziček
Moški je na police trgovin podtikal kozarce z zastrupljeno otroško hrano.

Sodišče v nemškem Ravensburgu je moškega, ki je lani v trgovinah na jugu Nemčije zastrupljal otroško in tudi drugo hrano, v ponedeljek obsodilo na 12 let in pol zapora zaradi poskusa umora in izsiljevanja.

Moški je priznal, da je na police samopostrežnih trgovin v Friedrichshafnu ob Bodenskem jezeru podtikal kozarce z zastrupljeno otroško in drugo hrano, da bi od trgovcev izsilil 11,75 milijona evrov.

Dovolj strupa, da bi povzročil smrt

Živila je zastrupil z etilenglikolom, prozorno sladko tekočino, ki je sicer sestavina sredstev proti zmrzovanju. Po navedbah tožilstva je bilo v otroški hrani toliko strupa, da bi lahko povzročil smrt otroka. Glavni tožilec Peter Vobiller je dejal, da samo zaradi srečnega naključja in dobrega ukrepanja policije ni umrl noben otrok.

Tožilstvo je za 54-letnika zahtevalo 13 let zaporne kazni.

Grozil prek elektronske pošte

Moški je na sodišču v Ravensburgu v ponedeljek priznal, da je trgovinam po elektronski pošti pošiljal grozilna sporočila, da bo zastrupil hrano po Evropi, če ne bo dobil odškodnine. Njegov odvetnik je zavrnil obtožbe o poskusu umora.

Moški je še zatrdil, da trpi za mejno osebnostno motnjo ter da je v času izsiljevanja trgovin hkrati užival alkohol in analgetike. Sodišče je njegove argumente zavrnilo, ker je psihiater ocenil, da je zadosti zdrav, da je lahko odgovoren za svoja dejanja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.