Svet
4 ogledov

V Turčiji nov napad, ubitih šest ljudi

Napad v Turčiji EPA
V napadu z avtomobilom bombo na sedež policije v mestu Cinar na jugovzhodu Turčije je bilo ubitih šest ljudi, 39 pa ranjenih, so sporočile lokalne oblasti.

Največ žrtev je zahtevalo zrušenje bližnjega poslopja, kjer stanujejo policisti z družinami. Med mrtvimi zaradi zrušenja stavbe so trije otroci - petmesečni dojenček, petletni deček in enoletna deklica. V napadu pa je bil po besedah turškega premierja Ahmeta Davutogluja ubit še en policist. Premier je sicer ostro obsodil napad. V prvotni eksploziji je bilo po navedbah lokalnih oblasti ranjenih 14 ljudi, še 25 pa se jih je poškodovalo v zrušenju stanovanjskega poslopja.

Napad v Turčiji | Avtor: EPA EPA


Odgovornosti za napad sicer ni prevzel še nihče, a oblasti so za napad že okrivile kurdske skrajneže. V delih province Diyarbakir sicer pogosto prihaja do spopadov med vladnimi silami in kurdskimi skrajneži.

Do napada je prišlo le dva dni po terorističnem napadu v središču Istanbula, v katerem je bilo v torek ubitih deset nemških turistov. Oblasti so odgovornost za napad pripisale Islamski državi.

Napad v Turčiji | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 2
  • Žurnalček 14:24 14.januar 2016.

    Vsak normalen sedaj vidi razliko med prejšnjim napadom in tem. Kdor je ne vidi , je pač slep .

  • h3o 14:13 14.januar 2016.

    bolje da nemci začnejo pospešeno gradit đamije, ker če bo 1 milijon musličev razočaranih, bodo začeli brati koran...