Svet
6 ogledov

V Turčiji prijeli ožjega sodelavca Džihadističnega Johna

Džihadi John Youtube
Bil naj bi na poti v Evropo. S policisti na zaslišanjih ni želel sodelovati, vse informacije o njem in njegovih načrtih je policija dobila s prisluškovanji njegovega mobilnega telefona. Od leta 2013 je bil v Siriji, bil naj bi tesen sodelavec zlogasnega nedavno preminulega islamskega skrajneža, znanega pod imenom Džihadistični John.

Kot potrjuje turška policija, sodelavec enega najbolj zloglasnih islamskih skrajnežev, znanega pod imenom Džihadistični John, se nahaja v policijskem pridržanju, prijeli so ga v petek zvečer, ravno v času terorističnih napadov na Pariz. Kot piše CNN, ki se sklicuje na turški časopis Hurriyet, naj bi bil moški na poti v Evropo, kjer naj bi koordiniral nove teroristične napade.

Njegovo ime je Aine Lesley Davis, njegova aretacija pa je rezultat sodelovanja turških in britanskih obveščevalcev. Davis je pred odhodom v Sirijo živel v zahodnem Londonu, policiji je poznan predvsem po zlorabah drog. Pred dvema letoma se je pridružil borcem Islamske države in odpotoval v Sirijo.

Ostale podrobnosti njegove aretacije in nadalnjega postopka v tem trenutku še niso znane.

PREBERITE TUDI:

Letalski napad na Džihadističnega Johna

 

Komentarjev 1
  • erikkk 16:37 18.november 2015.

    IS se krči ...