Svet
22 ogledov

V Turčiji ugrabili trajekt

V turškem mestu Izmit so ugrabili trajekt z 19 potniki in štirimi člani posadke.

Turški prometni minister Binali Yildrim je dejal, da naj bi bili na krovu štirje ali pet ugrabiteljev, ki so se predstavili kot kurdski uporniki. "Mislimo, da so štirje ali pa jih je pet. Zahtev niso podali, pravijo pa, da pripadajo veji Kurdske delavske stranke (PKK)," je dejal minister. Ugrabitelji naj bi onesposobili kapitana trajekta in potnikom vzeli mobilne telefone.

Turške varnostne sile so zaradi incidenta že uvedle preiskavo. Trajekt spremljajo ladje turške obalne straže, ki pa niso v stiku z njegovo posadko. Gre sicer za trajekt, ki povezuje mesti Izmit in Gölcük ob Marmarskem morju.

Ladjo so ugrabitelji usmerili na jugozahod, po navedbah ministra za promet pa ima dovolj goriva za do 200 kilometrov dolgo pot. Prav toliko je oddaljen zapor na otoku Imrali, kjer dosmrtno ječo prestaja vodja PKK Abdullah Öcalan, zato turški mediji domnevajo, da se želijo ugrabitelji približati otoku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.