Svet
17105 ogledov

Vodja združbe Slovenec in Hrvat, skladišče droge v Ljubljani

Hrvaška policija Žurnal24 main
Pridržanih je več deset ljudi, ki so osumljeni, da so delovali v okviru združbe, ki je tihotapila prepovedane droge.

V skupni akciji slovenske in hrvaške policije, ob pomoči avstrijskih organov, so prijeli 40 ljudi, povezanih z organiziranim kriminalom na področju prepovedanih drog. Kot navaja hrvaški Jutarnji list, je med pridržanimi največ državljanov Slovenije in Hrvaške. 

Akcija je trajala dve leti. V tem času so policisti tudi s pomočjo prikritih ukrepov sledili organizirani združbi. Ta je poslovala predvsem z Južno Ameriko, od kjer so v Evropo vozili kokain, in Iranom, od kjer so dobavljali heroin. Združba naj bi preprodajala večje količine kokaina, heroina, amfetaminov in metamfetaminov, hašiša in marihuane.

Drogo so dovažali predvsem v Slovenijo in na Hrvaško, kjer so jo skladiščili in prodajali. Eno glavnih skladišč naj bi bilo na področju Ljubljane, navaja Jutarnji list. Od tam naj bi drogo pošiljali na Hrvaško in v BiH ter druge države EU.

V zadnjem letu so policisti na področju Hrvaške in Avstrije v sklopu omenjene akcije opravili več zasegov droge, ki so bili predstavljeni kot zasegi v sklopu mejnih kontrol in rednega policijskega nadzora.

V zadnjih 24 urah naj bi tako policisti pridržali več deset ljudi in opravili več hišnih preiskav. Vodji združbe naj bi bila Slovenec in Hrvat.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 6
  • andrej084 15:44 29.januar 2020.

    Bela Ljubljana,....

  • jakec1575 10:35 29.januar 2020.

    sem za clovekove pravice, ampak take bi dal pred strelski vod. Ker nas bodo samo stali na sodiscu, 5 let obravnav in oprostilka. Šus v opozorilo ostalim. Tako je bilo v jugi. Ki je bila precej cista drog. tam do ...prikaži več 85ga. Pol je prisel punk in tabletke.

  • mirror 09:11 29.januar 2020.

    Potem pa ni čudno, da je v kanalizaciji najlepšega mesta največ vsebnosti kokaina. Lahko je bilo tudi 10% donacije za skladiščenje.