Svet
43 ogledov

V Venezueli ogromne zaloge nafte

Po ocenah naj bi bilo na venezuelskem območju za 513 milijard sodčkov nafte.  (F Žurnal24 main
Nove ocene kažejo, da so venezuelske zaloge nafte veliko večje, kot so predvidevali. Imeli naj bi kar dvakrat več naftnih zalog kot Savdska Arabija.

Ameriški geološki center je izdal ugotovitve, da se na venezuelskem območju nahaja kar dvakrat več naftnih zalog, kot so predvidevali do sedaj. Hkrati pa naj bi to pomenilo, da ima Venezuela ne zalogi tudi dvakrat več nafte kot Savdska Arabija.

Ugotovili so, da naj bi na območju lahko izčrpali tudi več kot 500 milijard sodčkov nafte. Njihova ocena pa je veliko bolj optimistična kot celo že tako zelo optimistične ocene predsednika Chaveza.

Kljub temu, da podjetja, ki se ukvarjajo s črpanjem in prodajo nafte v Venezueli, ugotovitev še niso komentirali, pa so lokalni strokovnjaki izredno skeptični.

Savdska Arabija naj bi imela za 260 milijard sodčkov nafte zalog. V Venezueli se najhajajo največje zaloge anfte izven Bližnjiga vzhoda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.