Svet
0 ogledov

V venezuelskem parlamentu so se stepli

Pretep
1/3
Reuters
V Venezuelskem parlamentu so se stepli poslanci. Razlog: burna razprava o vnovičnem štetju glasov predsedniških volitev.

Konflikt je povzročil novi ukrep, da pred potrditvijo izvoljenega predsednika Nicolasa Madura, naslednika pokojnega Huga Chaveza, poslanci nimajo pravice nastopati oziroma govoriti,. Kot so medijem sporočili zaposleni v parlamentu, je bil povod za pretep kričanje opozicije na predsednika državnega zbora Diosdada Cabella, da je fašist, razgrnili pa naj bi tudi transparent na katerem je pisalo parlamentarni udar.

To je ujezilo predstavnike vladajoče koalicije, ki so najprej odgovorili z verbalnim nasiljem, nato pa se je vse skupaj nadaljevalo kar s pestmi. Nekateri poslanci so so okrvavljenih obrazov in z buškami tako odhajali iz parlamenta.

"Lahko nas pretepajo, zapirajo, ubijajo, ne morejo pa zatreti naših načel," je na tiskovni konferenci nekaj ur po incidentu v parlamentu dejal opozicijski poslanec Julio Borges, ki jo je odnesel z nekaj buškami. "Ti udarci nam dajejo moč."

Komentarjev 1
  • povejmi 12:00 01.maj 2013.

    Ti pretepači zganjajo verbalno in fizično nasilje nad drugače mislečimi že leta in leta, to sovraštvo je zasejal bivši predsednik Chavez. Tokrat so pretepli tudi poslanko Corino Machado, tako da zdaj pretepajo odkrito tudi ženske. Vsega obsojanja vredno.Pa ...prikaži veča lep praznik vsem, ki jim je pošteno in vestno delo vrednota!