Svet
14 ogledov

V vojaški bolnišnici 6 mrtvih

1/10
Žurnal24 main
V glavni vojaški bolnišnici v Kabulu je odjeknila eksplozija. Umrlo najmanj 6 ljudi, 23 je ranjenih. Odgovornost za napad že prevzeli talibani, šlo naj bi za samomorilski napad.
Več fotografij po eksploziji v kabulski bolnišnici in uničenih Natovih cistern si lahko ogledate na tej povezavi.

Znotraj glavne vojaške bolnišnice v Kabulu je dopoldne odjeknila eksplozija, v kateri je umrlo najmanj 6 ljudi, 23 je ranjenih, poročajo tuje agencije.

Razstrelil se je med kosilom
Do eksplozije je prišlo v jedilnici vojašnice, ravno v času kosila študentov medicine.

Med žrtvami naj bi bilo tako več študentov, po navedbah mednarodne zveze Nato pa naj med njimi ne bi bilo članov mednarodne skupine trenerjev, ki pomagajo v bolnišnici.

Ministrstvo za obrambo podatkov o vzroku eksplozije še nima,  na lokalni televiziji pa so poročali, da je eksplozijo povzročil samomorilski napadalec.

Odgovornost za napad so že prevzeli talibani, po besedah njihovega predstavnika Zabiulaha Mujahida so bili tarča tuji trenerji in afganistanski zdravniki, ki delajo z njimi.

Napadli Natove cisterne

Več mrtvih pa je terjala tudi sinočnja eksplozija v Pakistanu, ko je razneslo Natovo cisterno z nafto, namenjeno v Afganistan, pod katero je bila nastavljena bomba.



Umrlo je najmanj 15 ljudi, večina žrtev pa so bili ljudje, ki so prihiteli k cisterni, ko je iz nje začela iztekati nafta in je izbruhnil požar.

Podoben incident se je zgodil tudi ob meji z Afganistanom, kjer je bilo uničenih 11 Natovih cistern in tovornjakov, žrtev pa na srečo ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.