Svet
7 ogledov

V votlini čakajo na konec sveta

Pjotr Kuznecov, 44-letni oče dveh otrok, čaka s privrženci v votlini na sodni da Žurnal24 main
Pozornost ruske javnosti je usmerjena na člane verske sekte Pjotra Kuznecova, ki v votlini pričakujejo sodni dan. Nedavno je sedem članic pobegnilo iz "zatočišča" sekte.

Pred približno petimi meseci se je Pjotr Kuznecov, vodja sekte po imenu "Prava ruska pravoslavna cerkev" skupaj s še 27 privrženci odpravil prebivat v votlino 640 km jugovzhodno od Moskve, da bi tam pričakali "sodni dan, ko se bo Kristus vrnil na Zemljo". Po njihovem verovanju bo sodni dan napočil v mesecu maju. Med člani sekte v votlini so po podatkih policije tudi štirje otroci. Votlino že od prvega dne njihove naselitve stražijo policijske enote, saj je Kuznecov kot psihični bolnik članom sekte potencialno nevaren.

Svobodne bodo čakale sodni dan
Sekto je medtem iz še ne povsem pojasnjenih razlogov zapustilo sedem članic. Jasno je le to, da je vodja sekte dovolil njihov odhod. Po nekaterih podatkih so se ubežnice ustrašile morebitnega zasutja votline z zemljo kot posledice obilnih deževnih padavin v spomladanskem času. Zdrastveno stanje pobeglih čalnic sekte naj bi bilo normalno. Dasiravno so pobegnile, nameravajo po lastnih navedba do maja živeti v izolaciji in pričakati sodni dan.

Verske sekte so se v Rusiji po razpadu Sovjetske zveze zelo razširile, zaradi česar je Ruska pravoslavna cerkev, najmočnejša verska skupnost v Rusiji, že večkrat izrazila zaskrbljenost.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.