Svet
13 ogledov

V zadnjem hipu rešila otroka s tirov

vozicek podzemna otrok nesreča
1/8
British Transport Police
Voziček, v katerem je bil otrok, je sunek vetra potisnil na tire podzemne železnice. Mati je v zadnjem trenutku preprečila katastrofo.

S fotografij dogodka, ki jih je v javnost dala britanska prometna policija, je razvidno, da je oče otroški voziček pustil ob vznožju stopnic med dvema peronoma in se vrnil po stopnicah navzgor, da bi pomagal drugim družinskim članom. V tistem trenutku je nenaden  sunek vrata potisnil voziček na tire. Na fotografijah je videti, kako otrokova mati priteče na peron, skoči na tire in reši otroka tik preden je na postajo pripeljal vlak. 

Policija sedaj poziva morebitne očividce dogodka, ki se je zgodil 23. julija, da jim pomagajo pri identifikaciji družine. "Gre za strah vzbujajoč dogodek, ne samo zaradi nevarnosti, ki ji je bil izpostavljen otrok, ampak tudi zato, ker je ženska tvegala svoje življenje, ko je skočila na tire," je dejal višji inšpektor Mark Lawrie. "Nujno moramo identificirati ljudi, ki so bili vpleteni, da bi se prepričali, da otrok pri padcu na tire ni bil poškodovan." 

Lawrie je ob tem dejal, da dogodek priča o tem, kako nevarna je lahko podzemna železnica, če nismo previdni. "Lahko postane nevarno okolje, zato je treba vedno poskrbeti za varnost. Še posebej na peronih, kjer je gneča, in na območjih, kjer se lahko pojavijo sunki vetra, ki lahko pihajo skozi tunele." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.