Svet
7 ogledov

V Zagrebu znova tisoči

Ivan Pernar ob začetku shoda. (Foto: Željko Lukunić/Pixsell) Žurnal24 main
Zagrebške ulice znova zasedli protestniki, ki protestirajo vsak drugi dan. Protestniki so vzklikali protivladne slogane, pogosto tudi vulgarne. Predstavniku vlade pa so pljunili v obraz.
Komu zvoni?
Ivan Pernar, organizator protestov ob zvonjenju ob 18. uri

Več tisoč protestnikov po poročanju hrvaških medijev hodi po zagrebških ulicah in zahteva odstop vlade Jadranke Kosor.

Znova so se zbrali na majhnem Cvetnem trgu, pred Markovim trgom naleteli na barikado ter se odpravili proti sedežu HDZ.

Po nagovorih na Trgu Petra Preradovića so se protestniki napotili do policijske blokade, ki ovira dostop do poslopja vlade, nato pa do glavnega sedeža HDZ.

Paviću pljunil v obraz
Nekaj protestnikov je za nekaj minut na Vukovarski ulici obkolilo vozilo, v katerem je bil tiskovni predstavnik vlade Mladen Pavić.

Ko je ta odprl okno, mu je eden izmed protestnikov pljunil v obraz, v avto pa so zmetali steklenice piva, poroča 24sata. Večina protestnikov je nato stopila v bran Paviću.

Poleg tega, da so vzklikali protivladne slogane, pogosto tudi vulgarne, so policistom, ki so stražili poslopje, delili oljčne vejice.

Po poročanju Jutarnjega lista se je v Zagrebu zbralo že več kot deset tisoč ljudi. Pričakuje se, da se bo protestov danes udeležilo največ ljudi doslej.

O večjih incidentih ne poročajo. Nekaj sto protestnikov okoli 22.30 ure še protestira pred zgradbo HDZ, okoli dvajset pa jih, kot poroča Večernji list, provocira enote specialne policije.

ivan pernar | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tako imenovani Facebook protesti danes potekajo v Zagrebu ter Pulju in na Reki. Za jutri pa so napovedani na Reki, v Splitu, Zadru, Osijeku, Slavonskem Brodu, Varaždinu, Vitrovitici in Koprivnici. V nedeljo bodo protesti proti vladi znova v Zagrebu, v ponedeljek pa v Čakovcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.