Svet
10 ogledov

V zapor, ker je prevečkrat ni bilo v šolo

Diane Tran Youtube
Ker je prevečkrat manjkala na predavanjih, je dijakinja iz Teksasa noč morala preživeti v zaporu.

Diane Tran je od predavanj izostala, ker ima več služb, da finančno podpira še svoja sorojenca. Kot je pojasnila 17-letnica, je včasih preveč utrujena, da bi šla še v šolo.

"Hodi iz ene službe v drugo, nato pa v šolo," je njene besede potrdil sošolec Devin Hill. "Zjutraj pa vstane ob sedmi uri, da naredi še svojo domačo nalogo," dodaja.

Glede na teksaško zakonodajo lahko šola učenca napoti na sodišče za mladoletnike, če ta izostane več kot 10-krat v obdobju pol leta. "V takšnih primerih je odločitev v celoti v rokah sodišča," je zapisano na spletni strani šolskega okrožja Willis Independent.

Po tem, ko jo je sodnik aprila opozoril na to, da je od predavanj prevečkrat izostala, so jo v sredo aretirali in noč je morala preživeti na hladnem. Prav tako ji je sodnik naložil kazen v višini sto dolarjev, še poroča Huffington Post.

Ne zapor, medaljo

Zgodba se je po medijih hitro razširila in mnogi želijo Tranovi pomagati in jo podpreti. Change.org je celo zbral 26 tisoč podpisov za peticijo, naj sodnik najstnici prekliče globo. "To je mlada izjemna ženska, ki si ne zasluži ječe," so zapisali na spletni strani in dodali, da si namesto zapora zasluži medaljo.

Komentarjev 2
  • erikkk 19:39 29.maj 2012.

    Tole je pa resnično idiotska iz ZDA

  • Roberto 18:10 29.maj 2012.

    Tudi jaz bi bil preveč utrujen za na predavanja hodit, če bi bil star 147 let in bi imel več služb...