Svet
13 ogledov

V zapor, ker je špegal za sostanovalcem

Dharun Ravi Reuters
Sodnik v ameriški zvezni državi New Jersey je na trideset dni zapora obsodil nekdanjega študenta univerze Rutgers Dharuma Ravija. Ta je na skrivaj posnel poljub med moškim in njegovim sostanovalcem, ki je nato zaradi tega storil samomor.

Osemnajstletni Tyler Clementi je 22. septembra leta 2010 skočil v smrt z enega izmed tamkajšnjih mostu, ko je odkril, da je Ravi s pomočjo kamere na računalniku snemal njegovo poljubljanje z moškim in druge sostanovalce nagovarjal, naj si posnetek ogledajo.

Sodnik Glenn Berman je Ravija obsodil na trideset dni zapora, čeprav mu je grozilo desetletno življenje za rešetkami. Po prestani zaporni kazni bo moral opraviti še 300 ur družbenokoristnega dela in se udeležiti delavnic o posledicah nadlegovanja prek spleta.

Ravi bo moral organizaciji, ki se ukvarja z žrtvami tako imenovanega računalniškega kriminala, plačati 10 tisoč dolarjev (7. 745 evrov) in še 1900 dolarjev (1471 evrov) kazni. "Niti enkrat nisem slišal, da bi se opravičil," je med drugim dejal sodnik.

Berman se je tudi odločil, da ne bo zahteval deportacije Ravija. Dvajsetletnik je bil namreč rojen v Indiji in je odrasel v ZDA. Tožilstvo je medtem že napovedalo pritožbo.

Moški se mu je zdel sumljiv

"Nikoli ne bom obžaloval, da nisem priznal krivde," je dejal Ravi za Newark Star-Ledger pred sojenjem. Povedal je, da Tylerju ni imel namena škodovati in da ga zaradi istospolne usmerjenosti ni sovražil.

Dodal je, da je s kamero na svojem računalniku Clementija in starejšega moškega (imenovanega M. B.), ki sta se poljubljala, posnel samo zato, ker se mu M. B. zdel sumljiv.

"Če bi v sobo prišla ženska in bila videti tako čudno kot M. B., bi storil enako," je za časnik povedal 20-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.