Svet
17 ogledov

V zapor zaradi umora vrstnice po sporu na Facebooku

facebook Shutterstock
Sodišče v nizozemskem Arnhemu je danes obsodilo 15-letnega fanta na leto dni zapora zaradi umora vrstnice in poskusa umora njenega očeta. Povod za tragedijo naj bi bil žaljiv komentar o nekem drugem dekletu, ki ga je nesrečna 15-letnica objavila na družbenem omrežju Facebook.

Petnajstletni Jing Hua K. je bil obsojen na leto dni zapora, poleg tega pa bo moral še za dve leti v psihiatrično bolnišnico.

Jing Hua K. je 14. januarja do smrti zabodel Joyce Hau in poskušal umoriti njenega očeta. Po navedbah tožilstva se je umor zgodil po sporu med Joyce ter njeno 16-letno prijateljico Polly W. in njenim 17-letnim fantom Wesleyjem C. na Facebooku.

Jing Hua K. je šel nato k Joyce domov, ker naj bi imel nekaj zanjo. Ko je odprla vrata, jo je večkrat zabodel z nožem, nato pa je napadel še njenega očeta in mu izmaličil obraz. Najstnica je pet dni kasneje umrla v bolnišnici.

Sodniki so v sodbi zapisali, da je obtoženec namerno ubil Joyce Hau, čeprav je ni poznal osebno, to pa je storil na zahtevo ali po navodilu drugih. Ena od prič je med sojenjem razkrila, da naj bi Jing Hua K. obljubili, da bo dobil 150 evrov, če bo izvršil umor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.