Svet
19 ogledov

V zaporu umoril svojo ljubico

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Pred 19 leti je posilil in ubil 9-letno deklico. Šel je v zapor in že kmalu naj bi prišel ven. V tem času ga je obiskovala ženska, s katero je nameraval kasneje živeti skupaj. A jo je pred tem ubil.

Zdaj 50-letni Klaus Dieter H. je pred leti posilil majhno deklico in jo nato ubil. Dosodili so mu 20 let zapora, iz katerega bi morda lahko prišel že kmalu. Sodnik je namreč ravno odločal o tem, ali bi ga čez mesec dni že spustili na prostost.

V teh letih je Klausa obiskovala prijateljica, s katero sta si bila vse bližje. Ker sta uslužbencem v zaporu zagotovila, da se nameravata preseliti skupaj, ko bo spuščen na prostost, so jima omogočili več zasebnosti.

Dobila sta tako imenovano ljubezensko celico, kjer ju nekaj ur na vsake toliko dni nihče ni motil. V soboto ob 9.20 je Marion S. še živa stala pred celico, šest ur kasneje je bila že mrtva.

Klaus jo je z nožem večkrat zabodel, nato pa želel soditi še sebi. Usoda je očitno želela drugače in Klausa so še pravočasno našli. Trenutno je v bolnišnici, njegovo stanje pa je stabilno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.