Svet
0 ogledov

V Zaresu ciljajo na dva poslanca

Ivo Vajgl ni zadovoljen s kompromisom. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Nosilec liste za evropske volitve stranke Zares Ivo Vajgl pričakuje, da bodo na bližajočih se volitvah dobili dve poslanski mesti.
Ivo Vajgl je ob robu seje sveta stranke dejal, da so stranka, "ki jo zanimajo vprašanja in problemi, ki jih Slovenija rešuje v okviru EU". V pripravah na evropske volitve bodo kandidati poskušali kar se da intenzivno predstavljati svoje specifične teme. "To so predvsem tiste, ki zadevajo položaj našega človeka v gospodarski krizi, izhode iz te krize, neke moralne principe, ki so očitno zanemarjeni in jih je gospodarska kriza v sedanji ostrini razkrila," pravi Vajgl.

Po mnenju nosilca liste ima stranka dobre možnosti, da na teh volitvah uspe. "Želimo si potrditi rezultat z državnozborskih volitev in več," je dejal. O številu mest bo odločala volilna udeležba, meni Vajgl, ki poziva državljanke in državljane, da se udeležijo volitev. Pomembna je visoka udeležba, saj gre za "življenjsko pomembne stvari". "Nikomur ne more biti vseeno, kdo bo zastopal interese Slovenije v EU," je prepričan Vajgl.

Na listi Zaresa bodo poleg Vajgla nastopili še Felicita Medved, Roman Jakič, Bernarda Jeklin, Peter Česnik, Cveta Zalokar Oražem in Matej Lahovnik.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.