Svet
10 ogledov

V ZDA skoraj trčila tri potniška letala

V Washingtonu bi zaradi napake kontrolorjev v torek skoraj trčila tri potniška leta. Oblasti incident še preiskujejo.

Incident se je zgodil v torek okoli druge ure popoldne, ko so kontrolorji letenja zaradi nevihte, ki se je nevarno približevala in je povzročila močan veter, spremenili smer pristajanja. Namesto da bi se letala približala letališču z juga, so, da bi preprečili morebitne nesreče, letala preusmerili, tako da so se letališču približala s severa.

Vendar pa je ob tem prišlo do šuma v komunikaciji in je v trenutku, ko sta vzletali dve letali, tretje poskušalo pristati. Kontrolorka je to opazila in letalo preusmerila ter tako skoraj v zadnjem trenutku preprečila najhujše. Na vseh treh letalih je bilo namreč kar 192 potnikov in članov posadke, poroča The Washington Post.

Oblasti incident še preiskujejo. Je pa ta nov udarec za kontrolorje letenja, ki so zaradi vse pogostejših napak tarča številnih kritik. Leta 2010 so jih zaradi spanja na delovnem mestu več odpustili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.