Svet
6 ogledov

V ZDA slavijo novega heroja

Razno 27.02.13, beli morski pes, shark, foto: shutterstock Shutterstock
Neko Nemko je pred obalo havajskega otoka Maui napadel morski pes. Rešil jo je učitelj, ki ji je brez oklevanja priskočil na pomoč.

"Zaslišali smo grozen krik. Pogledali smo na morje in videli, da je okoli nje vse polno krvi. Plavala je na hrbtu brez ene roke,“ je svojo pripoved začel 57-letni učitelj Rick Moore iz Kalifornije, ki je takoj skočil v vodo in 20-letnici prihitel na pomoč.

Dekle je močno prijel in z njo proti močnemu toku plaval proti obali, ki je bila od njiju oddaljena približno 100 metrov. "Takrat se mi je posvetilo. Tudi jaz sem v nevarnosti. Morski pes je bil še tam, ona pa je močno krvavela. Na glas sem začel moliti bogu, naj naju varuje. Ona pa je ves čas ponavljala, da umira in da ve, da bo umrla.“

Dvojici je na varno pomagal Moorov prijatelj. Mladenka je začela izgubljati zavest, zato je Moore na njej začel izvajati prvo pomoč. "Če naju ne bi bilo, bi umrla. Nihče ni pomagal, samo gledali so,“ je še povedal Moore.

Stanje 20-letnice je za zdaj stabilno. Plažo so za en dan zaprli. Morskega psa iščejo reševalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.