Svet
14 ogledov

V znak protesta na streho

Šest okoljevarstvenikov se je v znak protesta proti gradnji tretje letalske stez Žurnal24 main
Šest okoljevarstvenikov, ki nasprotujejo gradnji tretje letalske steze na londonskem letališču, se je v znak protesta povzpelo na streho britanskega parlamenta, kjer so razgrnili platno.

Zaradi nameravane gradnje tretje steze na letališču Heathrow, se je skupina šestih ljudi v znamenje protesta povzpela na streho britanskega parlamenta v Londonu. Tam so razvili napis proti gradnji tretje steze in v zrak metali papirnata letala.

Eden od protestnikov Richard George je povedal, da je protest usmerjen proti gradnji tretje steze na londonskem letališču, kar bi negativno vplivalo na podnebne spremembe. Na strehi nameravajo ostati do prihoda premierja Gordona Browna, ki po njihovih besedah nima dovolj poguma, da bi o gradnji tretje steze povprašal Londončane.

Po telefonu je še povedal, da so v stavbo vstopili kot obiskovalci, se sprehodili skozi poslopje in zlezli na streho. Varnostna služba dogodka ni mogla takoj razložiti, policija pa že preiskuje kršitev varnostnih predpisov.

Policija je v ponedeljek na letališču Heathrow aretirala štiri okoljevarstvenike – člane organizacije Greenpeace, ki so se v znak protesta povzpeli na letalo boeing 777.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.