Svet
16 ogledov

V zrušenju stanovanjskih blokov osem mrtvih

Zrušenje stavbe EPA
Število žrtev zrušenja treh stanovanjskih blokov v maroški Casablanci se je povzpelo na osem, še vedno pa pogrešajo več kot deset ljudi.

Mediji so sprva poročali o štirih žrtvah, zdaj ni znano, ali so nove žrtve umrle v bolnišnici ali so njihova trupla potegnili iz ruševin.

Nelegalno zgradili šesto nadstropje 


Nesreča se je zgodila v stanovanjski četrti El Hank, v njej pa je bilo ranjenih 55 ljudi. Med njimi jih je 17 še vedno v bolnišnici. Vzrok zrušenja še ni znan, po nekaterih navedbah pa naj bi mu botrovala nelegalna gradnja šestega nadstropja na stanovanjskem bloku. Ta ni zdržal dodatne teže in se je zrušil na sosednji blok. Policija je o dogodku že začela preiskavo.

Po navedbah maroškega ministrstva za okolje v petmilijonskem mestu zaradi slabe in nelegalne gradnje obstaja nevarnost, da se bo zrušilo od 4000 do 7000 zgradb. Večina med njimi se nahaja v starem delu mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.