Svet
11 ogledov

V zrušenju stavbe več mrtvih

Zrušitev bloka v Libanonu.
1/10
EPA
V porušenju šestnadstropnega stanovanjskega bloka v libanonski prestolnici Bejrut je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 18 ljudi. Izpod ruševin so rešili 11 ranjenih libanonskih državljanov in tujcev. Iskanje morebitnih preživelih se medtem nadaljuje.

Med umrlimi so večinoma tujci. Gre za pet libanonskih državljanov, osem Sudancev, dva Jordanca ter egiptovskega in filipinskega državljana.

Večstanovanjski blok v bejrutski četrti Ašrafijeh na vzhodu mesta se je iz doslej neznanega vzroka nenadoma porušil v nedeljo zvečer. V bloku so živele libanonske in sudanske družine, skupno pa naj bi v njem stanovalo več deset ljudi.

"Kot da bi bil potres," je dogodek opisala ena od prič. Po poročanju libanonske tiskovne agencije Ani je bila stavba v slabem stanju, ki se je še poslabšalo po nedavnem obilnem dežju, zaradi česar je najverjetneje prišlo do razpok v stenah. Stavbo so zgradili v 60. letih minulega stoletja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.