Svet
3068 ogledov

Vaja zveze NATO: Štirje mrtvi Američani

Nato vaje nesreča Epa
Na Norveškem je strmoglavilo ameriško vojaško letalo, ki je sodelovalo na vajah Nata, pri čemer so umrli vsi štirje Američani na krovu, je danes sporočila norveška vojska.

Štiričlanska posadka je sodelovala na vojaških vajah Hladen odziv, ki se jih udeležuje okoli 30.000 vojakov iz članic iz Nata in partnerskih držav, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Letalo MV-22B Osprey ameriške mornariške pehote so pogrešili v petek zvečer južno od mesta Bodo na severu Norveške. V noči na soboto je kraj nesreče odkrila policija iz okrožja Nordland, ki je potrdila, da je štiričlanska posadka umrla.

Policija je preiskavo vzroka nesreče zaradi slabega vremena prekinila, vendar je sporočila, da jo bo nadaljevala, ko se bo vreme izboljšalo, poroča britanski BBC.

Ameriška mornarica je pred tem potrdila nesrečo letala MV-22B Osprey med vajami in povedala, da norveški civilni organi vodijo iskanje in reševanje.

Cilj vojaške vaje je preveriti, kako bi Norveška upravljala zavezniške okrepitve na svojih tleh v primeru sprožitve Natove klavzule o vzajemni obrambi. Vaje so bile sicer načrtovane že pred rusko invazijo na Ukrajino.

Komentarjev 6
  • LukaMB 02:41 20.marec 2022.

    4 down many more to go

  • Avatar Leon
    Leon 19:08 19.marec 2022.

    Strah me je za naše vojake ,ki jih pošiljajo v Ukrajino .

  • Avatar Antikrist
    Antikrist 15:10 19.marec 2022.

    Rest in pieces!