Svet
6 ogledov

Valovi bodo visoki 13 metrov

Oblaki nad Šanghajem Reuters
Okinava v primežu enega najmočnejših tajfunov v zadnjih letih. Črnoglede napovedi meteorologov: valovi, visoki 13 metrov, veter s hitrostjo do 252 km/h, rekordna količina dežja.

Japonski otok Okinava je dosegel eden najmočnejših tajfunov v zadnjih desetletjih. Tajfun Bolaven spremlja veter s hitrostjo do 252 kilometrov na uro. Zjutraj se je nahajal okoli 80 kilometrov vzhodno od glavnega mesta Okinave Naha in se počasi premikal proti severu-severozahodu. "Ker se tajfun premika počasi, je močan veter na glavnem otoku mogoče pričakovati še več ur," so sporočili iz japonske meteorološke agencije. Do ponedeljka bi lahko valovi dosegali višino 13 metrov.

Promet povsem ustavljen

Prebivalcem Nahe so svetovali, naj ostanejo v hišah. Promet je paraliziran, letališče v Nahi pa zaprto. Tudi ladje, ki povezujejo glavni otok z manjšimi, so odpovedale prevoze. Prizadetih je nekaj tisoč domov na Okinavi in okoli 23.000 na bližnjih otokih Amami. V prihodnjih 24 urah na Okinavi pričakujejo do 500 milimetrov dežja, na otokih Amami pa do 300 milimetrov.

Komentarjev 1
  • laibach123 18:29 26.avgust 2012.

    popravite hitrost vetra v podnaslovu!