Svet
89 ogledov

Varan na pohodu

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Komin je na nogah. Pločanska policija je prijela prijave meščanov, ki so opazili ogromno žival. Spominjala naj bi na kuščarja, velikega od 1,5 do dva metra.

Po vsem mestu se je takoj razširila novica, da straši zmaj ali varan oziroma neka nevarna žival, ki lahko zraste do treh metrov in tehta 150 kilogramov. Ogromnega kuščarja naj bi videli v bližini pokopališča.

Nekateri prebivalci se videnju someščanov le nasmihajo, spet drugi so prestrašeni, predvsem zaradi tega, ker naj bi žival v slini imela veliko število bakterij. Nekatere izmed njih lahko povzročijo hitro smrt, poroča jutarnji.hr.

Poznavalci menijo, da gre za varana, največjega kuščarja na svetu. Ponavadi svoj plen ubije takoj ali ga okuži z bakterijami na jeziku. Poškodovanemu plenu sledi tudi do več dni, dokler ne oslabi toliko, da ga lahko požre.  

Vse, ki so opazili karkoli neobičajnega, pristojni naprošajo, naj o tem obvestijo pristojne institucije. Po neuradnih podatkih so se na kriznem sestanku že zbrali predstavniki mesta Ploče, policije in drugih institucij. Javila pa naj bi se tudi že oseba, ki je zver opazila že lansko leto, še piše jutarnji.hr.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.