Svet
35 ogledov

Vas naprodaj za 550 tisoč evrov

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Italijani za 550 tisoč evrov prodajajo vasico Valle Piola. V idilični gorski vasici je 11 kamnitih stavb in na pol podrta cerkev iz 13. stoletja.

Vasica leži v regiji Abruzzo, natančneje v središču nacionalnega parka Gran Sasso. Njena edina povezava s svetom je ozka makadamska cesta, do najbližjega letališča pa se je treba zapeljati v Ancono, Perugio ali Pescaro.

Odločitev za prodajo celotne vasice so sprejeli, ker ne dobijo javnih sredstev za obnovo vasice in varovanje pred uničevanjem zgodovinskih objektov. Lokalni svet upa, da bodo dobili ponudnika za nakup vasice, ki zadnjih 30 let sameva. "Čudovit kraj je, pravi dragulj," vasico opisuje Daniele Palumbi, župan bližnjega mesta Toricella Sicura.

Do zdaj so prejeli veliko ponudb Italijanov, medtem ko ponudb iz tujine še ni bilo. Palumbi ocenjuje, da je tako, ker prodaje niso širše oglaševali. Morebitni novi lastnik se lahko odloči za več možnosti, poudarja Palumbi. Vas lahko postane dom zasebnikov, lahko pa jo preuredijo v turistično naselje. Celotna vas bi lahko postala hotel, kjer bi gostje bivali v samostojnih hišah. Za takšno ureditev so se odločili v vasici Santo Stefano, prav tako v regiji Abruzzo. Vasico so obnovili in preuredili v luksuzno turistično destinacijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.