Svet
32 ogledov

"Vaš otrok je v mrtvašnici"

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V mrtvašnici v hrvaški bolnišnici v Zaboku je kar dva meseca ležalo truplo novorojenčka, za katerega so materi zagotovili, da je pokopan.

38-letna Hrvatica je rodila zdravega otroka, vsaj tako so ji rekli zdravniki. Naslednji dan, ko se je prebudila, so ob njeni postelji stali trije zdravniki in ji sporočili, da je otroku ponoči postalo slabo in da je umrl.

„Zdravnik mi je rekel, da boljše, da ne vidim otroka in da bo bolnica poskrbela za pokop,“ pripoveduje 38-letna ženska, sicer mati triletne deklice. Z možem sta se strinjala, da za otroka poskrbi bolnišnica.

Dva meseca kasneje je mati prišla po patologovo poročilo, ko je hotela oditi, jo je patolog zaustavil: „Gospa, kam pa greste? Kaj pa bo z otrokom?“ Vprašala ga je, o čem govori. „Vaš otrok je tukaj že dva meseca, mi je odgovoril,“ za Jutarnji list pripoveduje mati mrtvega otroka. „Začela sem bruhati. Hotela sem pogledati v krsto in ga obleči za pogreb, pa mi niso dovolili.“

Družino pa je čakal še en udarec. Na papirjih o rojstvu otroka piše, da je oče neznan. Ker starša nista poročena, se očetovstva ne prizna avtomatično, po smrti pa je to nemogoče urediti. „To me preganja. To je moj otrok in želim, da v dokumentih piše, da sem njegov oče. Mrtev je, vendar je moj,“ pravi oče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.