Svet
94679 ogledov

Vaščani prestrašeni: V gozdu našli zvezano, na pol golo žensko

gozd profimedia
Prebivalci so prestrašeni. Za eno vaščanko se je izgubila vsaka sled, drugo so zdaj našli zvezano in na pol golo v gozdu.

Vas Tumare v Bosni in Hercegovini je oddaljen kraj, v katerem večinoma živijo ljudje, ki so se vrnili iz tujine. Vajeni so mirnega življenja, brez velikih pretresov, a zdaj se zdi, da je to le še oddaljen spomin. Prebivalci živijo v strahu, piše Index.hr. 

Začelo se je konec julija, ko je neznano kam izginila 89-letna Jovanka Đurić. Iskalna akcija za zdaj še ni obrodila sadov. Župan občine Edin Delić je za N1 dejal, da intenzivno delajo na primeru pogrešane. Ker nimajo sledi, preiskava poteka v več smereh. Ženska je živela sama, zato je možno, da je sama odšla od doma, ali pa se ji je zgodilo kaj hudega. Po besedah župana so po določenem času vztrajali, da policija primer obravnava kot potencialen uboj. 

"Ko je prišlo do prvega izginotja, smo se pogovorili z družino pogrešane in se trudili, da novica ne bi prišla v medije, a po tem, kar se je zgodilo, to ni več mogoče," je Delić dejal po tem, ko so v gozdu našli 50-letno vaščanko. "Prestrašeni in zaskrbljeni smo. Sodelujemo s sosednjo občino Petrovac. Vsi so vznemirjeni. Tu je zvezni minister, tožilstvo in policija sta povečala število ljudi, ki iščejo pogrešano," je povedal Delić. 

Gordana Babić, hči pogrešane Jovanke, je povedala, da dosedanje iskalne akcije niso obrodile sadov. "Ničesar nimamo. Gorski reševalci so na delu že deset dni," je povedala in dodala, da vsi delajo na prostovoljni bazi.

Napadalec vstopil skozi okno

Ženska, ki so jo našli zvezano v gozdu, je potrebovala zdravniško oskrbo. Povedala je, da je napadalec vstopil v njeno hišo skozi okno. Več o tem, kaj se je zgodilo, ni znanega. 

Pristojni skušajo narediti vse, da bi se prebivalci počutili varne. Kot so predstavniki krajevne skupnosti povedali za Srno, sta dva povratnika iz tujine zaradi strahu vas že zapustila. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar MK_ANTILEFTIST
    MK_ANTILEFTIST 11:02 18.avgust 2023.

    migranti.... oni nategnejo kozo kaj ne bodo stare babe