Svet
21 ogledov

Vaščani so se poslovili od žrtev pokola

razno 11.04.13. Ljubisa Bogdanović, foto: epa
1/9
EPA
V Srbiji so danes pokopali 13 žrtev strelskega pohoda, ob tem pa na dan prihajajo nove podrobnosti pokola. Po besedah vaščanov bi bilo lahko za prelivanje krvi krivo sinovo dekle.

Danes so pokopali 13 žrtev strelskega pohoda, ki ga je v torek zjutraj zakrivil Ljubiša Bogdanović. Ta je včeraj umrl za posledicami strelne rane. Njegova soproga, ki je edina preživela streljanje, je medtem še vedno v beograjski bolnišnici, njeno zdravstveno stanje pa naj bi se izboljšalo.

Pravoslavni pogrebni obred se je dopoldne odvil pred vaško cerkvijo, kjer so že nekaj ur pred začetkom ležale s cvetjem pokrite krste žrtev, med njimi bela za najmlajšega med njimi, 17-mesečnega fantka. Na njej so bili tudi njegovi prvi čevlji in plišast medvedek. Žrtve je na zadnjo pot pospremilo več tisoč ljudi, ki so v rokah nosili cvetje in po 13 svečk, po eno za vsako žrtev. Med njimi so bili tudi sorodniki žrtev, ki so v Srbijo pripotovali z Dunaja.

S težavo je krste pripravljal tudi pogrebnik, ki pravi, da mu v 25 letih, odkar opravlja svoje delo, še ni bilo tako težko. "Ko sem videl krsto dveletnega Davida, mi je po licu spolzela solza. Poklical sem sodelavca, da mi jo je pomagal naložiti v kombi," je za Blic dejal Dušan Radisavljević.

Na vaškem pokopališču bo po poročanju medijev pokopan tudi 60-letni morilec.

Za pokol kriva Dragana?

Preiskava grozljivega pokola pa še vedno poteka, saj na dan prihajajo nove podrobnosti. Po pisanju srbskega Telegrafa naj bi bil razlog za pokol 21-letno dekle Ljubiševega sina Branka. Kot poročajo, je bil Branko pred leti v zvezi z Dragano, ki so jo imeli vsi radi, starši pa so jo vsem predstavljali kot snaho. Ko se je njuna ljubezen končala, se je Dragana preselila v Beograd, se poročila in rodila dva otroka. "Branko ni mogel sprejeti, da se je zveza z Dragano končala. Začel je piti in ponočevati. Vse skupaj pa se je poslabšalo, ko je spoznal 21-letno Kristino Dimitrijević. Predstavila sta mu jo Goran in Jovana Despotović, ki ju je Ljubiša prav tako ubil v strelskem pohodu, saj zveze ni mogel sprejeti," je dejal eden izmed vaščanov.

Zveze med sinom in Kristino Ljubiša ni odobraval. Pogosto se je pritoževal sosedom, da mu sinovo dekle iz hiše odnese ves denar. Pritožbe niso pomagale. Branko je bil v Kristino kljub vsemu zaljubljen do ušes.

"Branko se je do ušes zaljubil v Kristino. Za Ljubišo je bila težava njena črna preteklost, zato je poskušal narediti vse, da bi se zveza končala," je dejal drugi meščan.

Komentarjev 5
  • privat 08:40 13.april 2013.

    v srbiji je pač kriva "dragana"...

  • dusan72 22:56 12.april 2013.

    Pa je avtor prebral, kaj je napisal oziroma od nekje prevedel?Za pokol niti pod razno ni bila kriva Dragana, ki je pred leti sina zapustila. "Kriva" je bila za to, da je ta začel popivat in si je našel ...prikaži več drugo. Kolikor jaz razberem je krivec za pokol njegov oče Ljubiša, ki mu ni bila všeč sinova nova bejba Kristina.

  • mph 11:27 12.april 2013.

    Za streljanje nobenem primeru ni krivo "sinovo dekle", kriv je STRELEC. Razen, če obstaja sum, da ga je ona s pištolo na glavo prisilila, da je šel streljat druge.Lahko bi govorili o POVODU, ne pa o KRIVDI.<br ...prikaži več />Mislim ... novinarstvo od velikega K ...