Svet
110 ogledov

Vatikan prepovedal kratka oblačila

Žurnal24 main
Obiskovalci se zgražajo nad potezo Vatikana, da hoče na ozemlju celotne države prepovedati oblačila s prekratkimi robovi.

Turisti in ostali obiskovalci Vatikanu očitajo hinavščino, češ da ima sredi največjega pedofilskega škandala zagotovo bolj pomembne skrbi, kot so oblačila obiskovalcev, piše Daily Telegraph. Obiskovalci bazilike Svetega Petra so sicer že dolgo pred tem morali paziti na dostojnost svojih oblačil, sedaj pa se je ta oblačilna strogost razširila na celotno državo.

Pripadniki švicarske garde so tako obiskovalce z razgaljenimi rameni in kratkimi krili po celem Vatikanu začeli opozarjati na neprimernost njihovih oblačil. Nekatere obiskovalke so hočeš nočeš morale kupiti šale in rute na bližnjih stojnicah, moškim pa ni preostalo nič drugega, kot da so skočili v bližnjo trgovino po par dolgih hlač.

Nekaterim pa so vstop v državo povsem prepovedali, med njimi tudi 70-letni Marii, ki je Vatikan obtožila dvojnih meril. "Glede na vse škandale, v katere je vpletena Cerkev, ne vem, od kod si jemljejo pravico, da pridigajo o moralnosti oblek brez rokavov," je dejala ogorčeno. Zapoved oblačenja pa ne velja le za turiste, temveč tudi za Rimljane, ki pridejo v vatikansko lekarno, supermarket ali pošto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.