Svet
98 ogledov

Vatikanu se morda obeta nov škandal

Vatikan EPA
Italijanska policija je danes odprla grobnico umorjenega gangsterja, da bi razkrila 30-letno skrivnost izginotja hčerke enega izmed predstavnikov vatikanske banke.

Italijanski detektivi še vedno preiskujejo izginotje 15-letne Emanuele Orlandi, hčerke enega izmed predstavnikov vatikanske banke, ki je izginila leta 1983. Z njeno ugrabitvijo (in smrtjo) pa naj bi bil povezan Enrico De Pedis, vodja morilske tolpe, znane pod imenom Banda Della Magliana.

Njenega trupla niso nikoli našli, a pojavila so se namigovanja, da je hčerka bančnika pokopana poleg trupla mafijca v baziliki Sant'Apollinare. Vedno glasnejše govorice, da je Vatikan glede ugrabitve hčerke vedel več, kot je trdil, pa so pripomogle k odločitvi, da so danes grobnico le odprli.

Iz nje so že vzeli vzorce, ki bodo potrdili, ali je v grobnici poleg De Pedisa pokopan še kdo drug. Še vedno ni znano, ali pričakujejo, da bodo našli njene ostanke ali pa morda le dokumente, ki bi razjasnili okoliščine njenega izginotja, še poroča The Telegraph.

"To je velik korak naprej v preiskavi in upam, da bodo nadaljnje preiskave vodile v transparentnost in sodelovanje. Odprtje grobnice ni ciljna, ampak le izhodiščna točka," je danes pojasnil brat izginule.

Kot so ob pokopu pojasnjevali v Cerkvi, so De Pedisov pokop v baziliki dovolili, saj se je ta v zaporu pokesal in opravil veliko dela v dobrodelne namene, prav tako pa so od njega prejeli velike donacije.

Komentarjev 2
  • bojovi 21:49 14.maj 2012.

    Ja sej kaj pa drugega.

  • 1111 18:46 14.maj 2012.

    ...a jst že vesel, da je tam pokopan Rode in zraven Ivan!!!