Svet
7 ogledov

VB: hekerji vdrli v protiteroristično telefonsko linijo

telefon tipkovnica Žurnal24 main
Hekerji so vdrli britansko protiteroristično telefonsko linijo, na katero se lahko obrnejo posamezniki, ki bi radi prijavili primere morebitnega sumljivega vedenja, je danes razkril britanski Scotland Yard.

Londonska policija je že uvedla preiskavo o napadu hekerjev, ki so posneli tudi telefonske pogovore osebja omenjene linije. Hekerji so poleg snemanja pogovorov med osebjem protiteroristične telefonske linije tudi sami klicali na številko in snemali pogovore, ki so jih imeli z osebjem te službe.

"Zavedamo se, da so hekerji klicali protiteroristično linijo in posneli lastne pogovore z osebjem linije," je londonska policija zapisala v sporočilu za javnost.

Londonska policija je že uvedla preiskavo o hekerskem napadu, na čelo preiskave pa je postavila oddelek za kibernetski kriminal Scotland Yarda.

Policija je javnost obenem pozvala, naj storitev še naprej uporablja. "Protiteroristična linija ostaja aktivna. Še naprej pozivamo javnost, naj kakršnokoli sumljivo aktivnost prijavi policiji," so zapisali. "Javno poročanje je pomemben del boja proti terorizmu in kakršenkoli poskus rušenja te storitve bomo temeljito preiskali," so še dodali.

V oglaševalski kampanji pod naslovom "Najbrž ni nič, ampak ..." je Scotland Yard ljudem sicer zagotavljal, da so njihovi klici na protiteroristično številko in prijava morebitnih sumljivih dejanj tajni.

Britanska obveščevalna služba trenutno ocenjuje, da obstaja "precejšnja" možnost, da država postane tarča terorističnih napadov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.