Svet
24 ogledov

VB: Pes lastnici štirikrat rešil življenje

koker španjel Shutterstock
Hamish je koker španjel, ki je svoji lastnici s sladkorno boleznijo v treh mesecih kar štirikrat rešil življenje. Pes, ki se je zaznavanja upada sladkorja priučil, je prvi tovrstni pes v Novi Škotski.

"Hamish je rešitelj življenj," ponosno pove njegova lastnica Carol Miller, ki trpi za diabetesom tipa ena. Ponoči ji raven glukoze v krvi redno pade pod normalno mejo, s tem pa je ogroženo njeno življenje. A odkar je njen koker španjel Hamisha izurjen, da iz njenega vonja zazna spremembe v njeni ravni sladkorja, je njeno življenje precej lažje. Ko Hamish zazna upad sladkorja, zbudi svojo 42-letno lastnico in ji celo prinese torbo, v kateri so injekcije inzulina. Od decembra ji je že štirikrat rešil življenje, še poroča East Kilbride News.

"Na internetu sem brala o psih spremljevalcih, a v bližini ni bilo nikogar, ki trenira takšne pse, čakalne liste za že izučene pse pa so dolge," pojasnjuje Carol. Zato je bila še toliko srečnejša, ko je trenerka psov Linda McHendry pristala, da Hamisha izuči v psa asistenta sladkornih bolnikov, ta pa od takrat svoji lastnici redno rešuje življenje. 

Hamish je sicer prvi pes pomočnik za sladkorne bolnike v Novi Škotski. Čaka ga še nekajmesečno učenje. Med drugim v okoljih, kjer je prisotnih veliko vonjev, tako da bo lahko Carolin upad sladkorja zaznal že od daleč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.