Svet
13 ogledov

VB: Zaporniki uničili silvestrovo

zapor, Velika Britanija, nered, zaporniki, požar
1/5
Žurnal24 main
Novo leto se je za paznike britanskega zapora HMP v bližini mesta Arundel začelo zelo delovo. Zaporniki so z razgrajanjem povzročili izredne razmere.

Opolnoči je namreč začelo okoli 40 zapornikov uničevati pohištvo in razbijati okna. Sprožili pa so tudi požarne alarme. Kljub hitremu odzivu paznikov, so morali že petnajst minut čez polnoči posredovati gasilci.

Fotografije si oglejte v GALERIJI.

Tiskovni predstavnik pravosodnega ministrstva je dejal, da je nadzor že vzpostavljen v enem izmed dveh kril zapora.

Pri tem pa nihče ni bil ranjen. Je pa zato nastala velika gmotna škoda, saj je del zapora - predvsem tisti, ki je namenjen za rekreakcijo uničen.

Dejal je tudi, da je paznikom in uslužbencem zapora že priskočilo na pomoč 140 pripadnikov posebne policijske enote, ki bodo poskušale ponovno vzpostaviti red v zaporu.

Po poročanju SKY Newsa so se neredi začeli potem, ko je eden izmed zapornikov odklonil opravljanje alkotesta. V zaporu so namreč našli 40 praznih steklenic alkohola in osebje je želelo opraviti alkoteste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.