Svet
12 ogledov

VB ZDA izročila pet domnevnih teroristov

Abu Hamza Reuters
Velika Britanija je v noči na danes skrajnega islamskega klerika Abuja Hamzo izročila ZDA, kjer je obtožen terorizma. V skladu z odločitvijo sodišča, ki je v petek izročitev dokončno potrdil, je London izročil še štiri teroristične osumljence, ki so že odpotovali z Otoka.

Višje sodišče v Londonu je v petek dokončno potrdilo izročitev 54-letnega Abuje Hamza ZDA, ki mu tako ni uspela pritožba, ki jo je minuli teden vložil na sodišče.

Hamzovi odvetniki so v pritožbi zapisali, da se je njegovo zdravstveno stanje v zaporu poslabšalo ter da ima depresijo in kratkotrajne izgube spomina.

Hamza se je pritožil tudi na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu, ki je minuli teden odločilo, da ga britanske oblasti lahko izročijo ZDA.

Izročili še štiri

Višje sodišče je poleg tega v petek zavrnilo tudi pritožbe Babarja Ahmada, Syeda Ahsana, Khaleda al Fawwaza in Adela Abdula Baryja in odločilo, da jih lahko takoj izročijo ZDA.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.