Svet
0 ogledov

Včeraj gorelo, danes bo sneg lomil veje

Ogenj Shutterstock
Bralec nam je sporočil, da je s ceste pri Črnem Kalu viden velik požar v naravi. Na več koncih po Sloveniji je včeraj gorela suha trava, za danes pa Arso že opozarja na nevšečnosti zaradi snega.

Bralec nam je sporočil, da je s ceste pri Črnem Kalu viden velik požar. Preverili smo na Regijskem centru za obveščanje Koper, kjer so nam potrdili, da je na tistem področju izbruhnilo več požarov, da pa je gašenje že zaključeno.

Po podatkih centra za zaščito in reševanje je požare gasilo več gasilskih društev. Nekaj dela so imeli tudi drugje po Sloveniji, saj so tudi suša in visoke temperature botrovale več požarom.

Sneg bo lomil veje, ob obali valovi do dveh metrov

Povsem drugačne nevšečnosti se obetajo danes. "Zaradi sneženja bo v petek sredi dneva in popoldne predvsem na Notranjskem in Kočevskem v krajih nad okoli 700 metrov nad morjem nevarnost lomljenja vej in drevja," opozarjajo na spletni strani Arsa.

Poleg tega opozarjajo, da bo čez dan zapihal severni veter, ki bo predvsem v višjih legah dosegel hitrost preko 70 kilometrov na uro. "Ob obali bo sredi dneva zapihala tramontana s sunki do sto kilometrov na uro, nato pa na Primorskem burja s sunki do 120 kilometrov na uro. Veter bo do večera oslabel," opozarjajo.

Več o spremembi vremena si lahko preberete tukaj.

Komentarjev 1