Svet
27 ogledov

Vdrli v hotel in terorizirali goste

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Večje število oboroženih moških je vdrlo v hotel Holiday Inn in še en hotel v mestu Monterrey na severu Mehike. Preiskali so vse sobe in pri tem zajeli šest ljudi.

Državni tožilec Alejandro Garza y Garza iz mehiške zvezne države Nuevo Leon je dejal, da je v hotela vdrlo med dvajset in trideset oboroženih moških, pri čemer so zajeli štiri goste in receptorja 17-nadstropnega hotela Holiday Inn.

Moški so najprej vdrli v sobo 517, kjer so bili nastanjeni azijski gostje. Ko pa so ugotovili, da osebe niso prave, so vdrli še v sedem drugih hotelskih sob v petem nadstropju hotela.

Nato so se odpravili čez cesto v drugi hotel Hotel Mision, kjer so zadržali receptorja. Po zadnjih podatkih so moški pridržali tri poslovneže iz Ciudada de México in žensko iz ameriške zvezne države Teksas.

Po poročanju lokalnih medijev so moški vdrli tudi v več tovornjakov blizu hotela in z njimi zaprli dve glavni mestni aveniji. S tem so želeli policistom preprečiti, da bi prišli do hotela.

Tožilec je ob tem še dejal, da so moški v hotelu ukradli računalnik, na katerem so bili podatki o gostih, in posnetke nadzornih kamer.

Za napadi sicer v Mehiki velikokrat stojijo organizirani kriminalci, ki se ukvarjajo s preprodajo prepovedanih drog. Pri tokratnem primeru naj bi šlo predvsem za spopad med dvema mamilarskima tolpama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.